Ehkä suurimmaksi ongelmaksi varmasti jossakin vaiheessa muodostuu tuo aamupala, Helpointahan olisi tehdä pari voileipää, mutta mä koitan nyt vältellä sitä puolta taas hetken aikaa. Munat eri muodoissahan ovat tehokkaita, mutta siihenkin kyllästyy pian, mutta toisaalta jostainhan se on tingittävä joten kai mä joudun sit veteleen munia ;) Puuroo en halua syödä, enkä ees juuri pidä siitä. No ehkä mä kehittelen jotain.
Eilen söin aamupalaksi munakokkelia ja edellisenä päivänä tekemiäni lihapullia 3kpl. Lisäksi muutaman palan kurkkua ja raejuustoa. Lisäksi olen kehitellyt maustamattomasta jukurtista ja mehukeitosta sellasen oman jukurtin, ainoa että se on juotavaa mallia, mutta sehän sopii. Koitin myös ruveta kiskomaan vettä ihan urakalla ja sen tunsin sitten vessareissujen muodossa :D
Ruoaksi meillä oli thairuokaa. Tein seesamikatkarapuja. Tässä kuva ja alla resepti:
4 Annosta
200g spaghettia
1,5rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
2rkl kalafondia
3rkl balsamiviiinietikkaa
2rkl makeutusainetta
1,5rkl ketsuppia
pari rouhaisua chiliä myllystä
180g katkarapuja pakasteesta
1/3 nippu kevätsipulien varsia
1 kokonainen valkosipulinkynsi
n. 150g pakastettuja papuja
Keita spaghetit. Valuta ja pidä kuumana kannen alla. Voit lorauttaa sekaan öljyä, jos spaghetit liimautuvat toimiinsa. Paahda seesaminsiemenet kuivassa (teflon)pannussa. Sekoita kalakastike, balsamietikka, makeutusaine, ketsuppi ja chili hyvin yhteen. Sulata katkaravut. Leikkaa sipuli kapeiksi, pitkiksi paloiksi. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa. Lisää spaghetit ja kastikeseos ja anna kiehua noin 2min. Sekoita pavut mukaan ja kiehuta vielä toiset 2 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä. Annostele lautasille ja ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Tarjoa heti.
-Hannele
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti