tiistai 13. maaliskuuta 2012

thairuokaa

Eilisen päivän aloitin syömällä aamupalaksi "omaa" jukurttiani ja vetämällä napaani edellisen päivän ruoan jämät. Olen nyt pystynyt siihen, että syön 3 krt päivässä, katsotaan nyt kuinka kauan sitä kestää. Viikonloppuna on tiedossa varma sortuminen, kun lapset menevät mummuloimaan ja meidän olisi ukon kanssa tarkoitus käydä leffassa, noh mutta en halua miettiä sitä nyt. 


Meillä oli hyvä tarkoitus mennä lenkkeilemään lasten kanssa, mutta tuo inhottava kova tuuli sotki meidän suunnitelmat. Lisäksi mulla on jostain kummansyystä alkanut issias vaivaamaan, joten liukaskeli yhdistettynä siihen vaivaan ei ole se paras yhdistelmä. Meidän piha on ainakin tällä hetkellä hirmuinen luistinrata. Onneksi eilen kun kävin kaupassa näytti siltä että nuo kävely- ja pyörätiet alkaa myös pikkuhiljaa sulamaan. 


Eilen tein ruoaksi kyljyksiä thaimaan tapaan. Pääsivät paistumaan liian tummiksi pannulla ja näin ollen se vei vähän makua niistä pois, mutta kyllä niitä nyt söi. Tylsäks rupesin ja heitin kylkeen vaan pakkasesta wokkivihannespussin. Mutta tässä teille kuvaa ja reseptiä: 



4 annosta
4 porsaankyljystä

Marinadi:
1 yksikyntinen valkosipuli
2rkl sitruunamehua
1rkl soijaa
2tl kasviöljyä, itse käytin seesamiöljyä
1rkl balsamiviinietikkaa
1tl hunajaa
muutama rouhaisu mustapippuria ja suolaa
muutama rouhaisu chiliä

1pss wokkivihanneksia
mausteita


Sekoita marinadiainekset kulhossa yhteen, laita kyljykset kulhoon ja voitele kauttaaltaan marinadilla. Peitä kulho kelmulla. Pidä viileässä pari tuntia. Ota kyljykset marinadista ja pyyhi suurin marinadi pois esimerkiksi talouspaperilla tai haarukalla. Paista pannulla öjyssä noin 10-12 minuuttia. Tarjoa kyljykset wokkivihannesten kera. Itse laitoin wokkivihanneksiin reilun tujauksen sweetchilikastiketta suolan ja pippurin lisäksi. 


Iltapalaksi sitten söin vielä hieman marjoja ja valion pehmeää maitorahkaa jonka makeutin sitten vielä pienellä määrällä hermesetasta. Minulla oli tarkoitus vielä jotain urheilla/jumpata illalla, mutta se nyt sitten jäi :/


-Hannele


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti