torstai 15. maaliskuuta 2012

Lihapullia ja Kinkkua

Hihi, no en mä sentäs mitään joulukinkkua oo alkanu väsäämään. Mutta tässä siis meijän parin päivän ruoat. Laihis on sujunut ihan jees, oon vähän urheillutkin. Tosin tänään ku koitin jumpata niin mun päällä oli 10kg ylimäärästä joka mäiski mua naamaan minkä kerkes ;) Huomenna lipee ku mennään leffaan ukkelin kanssa ja viedään lapset pariks yöks hoitoon, hurjaa =) 


Kinkkusuikale-herkkusienipata
4 annosta
600g kinkkusuikaleita
1rkl vehnäjauhoja
10cm pala purjoa
400g tuoreita herkkusieniä
2rkl voita
valkosipulimaustetta
2dl kanalientä
2rkl soijaa 
mustapippuria
1/2tl currya


Jauhota kinkkusuileet kevyesti. Leikkaa purjo renkaiksi. Puhdista ja viipaloi sienet. Ruskista kinkkusuikaleet rasvassa korkealaitaisessa kasarissa. Lisää purjo ja sienet. Paista vielä muutama minuutti. Lisää valkosipulimauste, kanaliemi ja soija. Keita noin vartti. Mausta pippurilla ja currylla. Lisukkeena tuorepasta. 


Paprika-pyörykät
4 annosta
1 sipuli
3 paprikaa
1rkl öljyä
1tlk tomaattimurskaa
2,5dl kasvislientä
1/2tl mustapippuria
1tl oreganoa
valkosipulimaustetta
vajaa 1dl hienonnettua persiljaa
1/2tl paprikajauhetta
600g naudan jauhelihaa
2 munaa
2rkl korppujauhoja

Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja halkaise paprikat, suikaloi. Kuullota paprikasuikaleet ja sipuli öljyssä. Lisää pannuun tomaattimurska ja kasvisliemi. Mausta pippurilla ja oreganolla. Anna kiehua kokoon noin vartin verran. Maista, lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa. Sekoita kulhossa valkosipulimausta, persiljasilppu, suola, paprikajauhe ja pippuri. Sekoita persiljaseos, jauheliha, munat ja korppujauhot keskenään. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista ne 200 asteessa noin 20min tai vaihtoehtoisesti pannulla. Levitä pyörykät paprikaseoksen päälle. Tarjoa heti. 


-Hannele


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti