Kinkkusuikale-herkkusienipata
4 annosta
600g kinkkusuikaleita
1rkl vehnäjauhoja
10cm pala purjoa
400g tuoreita herkkusieniä
2rkl voita
valkosipulimaustetta
2dl kanalientä
2rkl soijaa
mustapippuria
1/2tl currya
Jauhota kinkkusuileet kevyesti. Leikkaa purjo renkaiksi. Puhdista ja viipaloi sienet. Ruskista kinkkusuikaleet rasvassa korkealaitaisessa kasarissa. Lisää purjo ja sienet. Paista vielä muutama minuutti. Lisää valkosipulimauste, kanaliemi ja soija. Keita noin vartti. Mausta pippurilla ja currylla. Lisukkeena tuorepasta.
Paprika-pyörykät
4 annosta
1 sipuli
3 paprikaa
1rkl öljyä
1tlk tomaattimurskaa
2,5dl kasvislientä
1/2tl mustapippuria
1tl oreganoa
valkosipulimaustetta
vajaa 1dl hienonnettua persiljaa
1/2tl paprikajauhetta
600g naudan jauhelihaa
2 munaa
2rkl korppujauhoja
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja halkaise paprikat, suikaloi. Kuullota paprikasuikaleet ja sipuli öljyssä. Lisää pannuun tomaattimurska ja kasvisliemi. Mausta pippurilla ja oreganolla. Anna kiehua kokoon noin vartin verran. Maista, lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa. Sekoita kulhossa valkosipulimausta, persiljasilppu, suola, paprikajauhe ja pippuri. Sekoita persiljaseos, jauheliha, munat ja korppujauhot keskenään. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista ne 200 asteessa noin 20min tai vaihtoehtoisesti pannulla. Levitä pyörykät paprikaseoksen päälle. Tarjoa heti.
-Hannele
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti