torstai 22. maaliskuuta 2012

Uusi taivas: pippurikermakastike, nam!

Viime viikonloppuna vietettiin isännän kanssa laatu-aikaa kun pojat menivät mummuloimaan koko viikonlopuksi. Pienempikin on jo niin "iso" että oli kaksi yötä mummulassa eikä ollut ilmeisesti ollut meitä ikävä, hienoa! Täältä on mummulaan se tunnin ajomatka niin ihan kiva että molemmat voivat olla sitten sen pari yötä kerrallaan, ettei tarvii jatkuvasti ees sun taas suhata. Noh enivei perjantaina käytiin syömässä panchovillassa ja vaiokka mä oon siellä monesti syömässä käynyt niin tää oli tosi positiivinen kokemus. Söin aurakanahampurilaisen ja mies jotain chorizohampurilaista tai vastaavaa ja molemmat oltiin sitä mieltä että ehdottomasti parasta mitä koskaan ollaan kyseisen ravintolan tarjoamana saatu, eli myös jatkossa aiomme vierailla ideaparkin panchovillassa! Ja se panchon oma remu mitä tarjotaan ranskalaisten kera on ihan taivaallista <3 suosittelen käyntiä panchoon jos se vain mahdollista on!


Lauantaina sitten tein aivan taivaallisen hyvää pippurikermakastiketta. Lisänä oli kaupan valmiita(noloa:D) valkosipulikermaperunoita ja naudan ulkofileepihviä, hyvin onnistu pihvinki paisto vaikka sitä jännitin eniten. Tässä teille kuvaa ja ohjetta: 
Pippurikermakastike:
2dl kuohukermaa
2rkl soijaa
2rkl auran punaista sinappia
2tl hunajaa
1rkl balsamicoa
20g voita
reilusti erilaista pippureita(pippurisekoitus ois kai ihan jees, itsellä ei ollut joten laitoin mustapippuria,valkopippuria, chilipippuria, cayennepippuria)

Ainekset sekaisin ja keitetään kokoon miedolla lämmöllä. Tarjoillaan pihvin ja valkosipulikermaperunoiden kanssa. 




Alkuviikosta en sitten jaksanutkaan juuri panostaa ruoanlaittoon ja tein tonnikalakastikkeet riisin kera. Kastikkeen pohjana käytin lihapullista jäänyttä tomaatti-paprikahöystöä. Lisäsin siihen siis ruokakermaa ja tonnikalaa sekä tietenkin mausteita. Tässä kuvaa, vaikka se ei esteettisesti kovin kaunista katseltavaa olekaan. 

Eilen sitten jaksoin jo vähän hitusen panostaa ja tein täytettyjä kesäkurpitsoita. Ihan hyviä, mutta jauhelihaan olisi pitänyt laittaa enemmän suolaa. 



4 annosta:
3 keskikokoista kesäkurpitsaa
1tl öljyä
400g naudan jauhelihaa
kuivattua persiljaa
3rkl korppujauhoja
1 muna
1tl sinappia
1/2tl paprikajauhetta
1/2tl jauhettua muskottia
suolaa ja mustapippuria
1prk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
valkosipulijauhetta
1tl kuivattua oreganoa
juustoraastetta

Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussunnassa. Koverra maltoa irti lusikalla. Hienonna malto ja kuullota pehmeäksi öljyssä. Laita kulhoon jauheliha, persilja, korppujauhot, kesäkurpitsa ja muna. Mausta sinapilla, paprikalla, muskotilla, suolalla ja pippurilla. sekoita. Täytä kesäkurpitsat. Valuta tomaattimurskaa hetki siivilässä. Laita kulhoon ja mausta valkosipulijauheella ja oreganolla. Kaada seos laakean uunivuoan pohjalle ja nosta kesäkurpitsat päälle. Kypsennä 200 asteisen uunin keskiosassa noin 35min. Ripota juustoraasteet päälle ja kuorruta 5-10min. 


-Hannele










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti